onsdag 14 mars 2018

Boggryta



Ytterligare en gryta som går hem. Speciellt gubben njöt idag. Inte många ingredienser men att grytan får stå och puttra länge gör den enligt familjen riktigt god.

850 gram benfritt nötbog
2 gul lök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk tomatpuré
3 lagerblad
3 msk worcestershiresås

1 msk soya
5 dl vispgrädde

Strimla köttet. Skala och hacka löken.
Bryn köttet, lite i taget, i en gryta. Tag upp köttet.
Fräs löken och lägg tillbaka köttet.
Tilsätt salt, peppar, tomatpure, lagerblad, soya och worcestershiresås.

Späd med grädden.
Låt koka på svag värme under lock 1 - 1 1/2 timme.
Smaka av. Kanske vill du ha mer salt eller peppar.
Vill du ha mer sås så späd med lite mjölk och gör en redning. Grädden reduseras ner en aning.


Servera med potatis och kokt broccoli, lingonsylt och saltgurka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar