onsdag 7 mars 2018

Ugnsgatinerad lax med citronsås

580 gram lax
1/2 gul lök
1/ påse frusen bladspenat (cirka 250 gram)
1-2 dl riven prästost
1/2 citron
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
1 paket sockerärtor
salt
citronpeppar
vitpeppar

Hacka lök fint.
Fräs löken tillsammans med spenaten tills löken blir mjuk.
Krydda med salt och vitpeppar.
Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Krydda med salt och citronpeppar.
Fördela spenatblandningen över laxen och riv över ost.
Gratinera i 180 graders ugn i 15-20 minuter. Beroende på hur tjock din lax är.

Pressa ur citronsaft och riv skalet.
Koka upp vatten, fond och creme fraiche.
Vänd ner citronsaft och skal.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med stekt potatis och sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar