torsdag 1 mars 2018

Wok - vegansk



Igår lagade jag en vegansk wok och idag tillsatte jag frysta ärtor när jag värmde resterna till lunch. Så gott.


En väldigt snabb rätt där det som tar tid är hacka och strimla. Jag hade väldigt svårt att använda kniven eftersom händer och kropp klagar över kylan. 

Jag valde att blanda ner jordnötter i woken och servera koriander vid sidan eftersom det passar oss bäst. Orginalreceptet är lite annorlunda.

500 gram veganfärs (Anamma)
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
1 purjolök, tunt skivad
1/2 solovitlök finhackade
2 dl hoisinsås (eller 4 msk sojasås + 4 msk farinsocke)
1 msk färsk ingefära
1 tsk limesaft
1/2 röd chili
1 förpackning sockerärtor
knappt 1/2 tsk salt
4-6 portioner nudlar  (veganska)
1 dl jordnötter
färsk koriander

Strimla purjolök tunt.
Skiva vitlöken tunt.
Finhacka chili.
Riv ingefära.
Strimla sockerärtor. 
Hacka jordnötter.
Hacka koriander.

Stek färsen i rapsolja och sesamolja tills den får färg.
Vänd ner purjolök och vitlök.
Stek några minuter.
Blanda ner hoisinsås, ingefära, chili och sockerärtor.
Låt steka snabbt.
Smaka av med salt och vänd ner jordnötter.
Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda ihop nudlar och wok.

Servera med koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar