måndag 13 september 2010

Baconrullar

Hittade ett recept av Alexandra Zazzi i en kvällstidningsbilaga. Hon hade tips om buffemat. Jag gillade receptet men tänkte inte bjuda på någon buffe. Därför serverade jag istället Zazzis "rulltårtebitar" i lite större bitar. Blev uppskattat.

2 paket bacon
4 stora skivor lövbiff
ca 200 gram mozzarella
5-6 soltorkade tomater i olja
10-12 basilikablad
salt
svartpeppar

Jag använde mig av plastfolie som "sushimatta". Dvs underlag som används för att lättare rullar ihop allt.
Lägg ut baconet lite omlott som en matta.
Lägg lövbiffen ovanpå.
Peppra och salta
Skiva mozzarellan, strimla basilikan och tomaterna.
Strö ut över köttet.
Rulla ihop allt som en rulltårta.
Försegla ev med tandpetare eller snöre.
Blir rullen för stor för din stekpanna dela den i mindre delar.
Stek rullarna runtom så de får fin stekyta.
Lägg över i en ugnsfast form och stek klart i ugn 175 grader ca 10 minuter.

Ska du använda vid buffe låt rullarna vila i ca 10 minuter och skär upp rullen som en rulltårta.

Servera med klyftpotatis och bearnaisesås eller enbart en grekisk sallad med tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar