tisdag 14 september 2010

Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 gram smör
125 gram Kesella

Fyllning:
3 stjälkar selleri
1 röd paprika
1 gul paprika
ca 500 gram kycklingfilé

Äggstanning:
3 ägg
2 dl Créme fraiche
100 gram getost
2 1/2 hackad msk rosmarin
1 msk flytande honung
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör en pajdeg. Tryck ut degen i en form. Låt stå kallt ca 30 minuter.
Nagga och förgrädda ca 10 minuter 225 grader.

Grilla eller stek kycklingfiléerna klara.
Skär selleri i skivor.
Skär paprikan i tärningar.
Dela kycklingfiléer i mindre bitar.
Fräs selleri, paprika, kyckling i en stekpanna ca 5 minuter.
Fyll pajskalet med blandningen.

Vispa samman ägg, créme fraiche, getost, rosmarin, honung, persilja, salt och peppar.
Häll över fyllningen.

Grädda i 25-30 minuter i 225 grader.

Servera med en grönsallad.

1 kommentar:

  1. Vill man att det ska gå snabbare. Köp färdiggrillad kyckling och Créme Fraiche smaksatt med getost, rosmarin och honung.

    SvaraRadera