måndag 13 september 2010

Fläskfilé med ädelostsås och ugnsrostade grönsaker

500-700 gram fläskfilé
1 stor squash
1 röd och 1 gul paprika
2 röda lökar
4 dl grädde
300 gram ädelost
2-3 msk timjan färsk eller torkad.
flytande honung
salt och peppar

Bryn fläskfilén runt om i stekpanna.
Skär squash, lök och paprika i bitar. Jag delar i rätt stora bitar.
Lägg grönsakerna tillsammans med fläskfilén i en ugnsform.
Salta och peppra samt strö över timjan. Ringla över honung och lite olivolja.
Sätt in i ugnen 175 grader tills köttet har innertemp. 63-65 grader. Ca 30 minuter.
Häll grädde i en kastrull. Smula ner ädelost och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar