lördag 11 september 2010

Gryta med äpple och plommon

ca 500 fläskfilé (går bra med grytbitar också)
2 morötter
3 gula lökar
3 äpplen
100 gram katrinplommon
1 vitlöksklyfta
4 kvistar färsk timjan eller ca 2 msk torkad
2 lagerblad
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk soja
3 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Skala och skär morötter, lök och äpple i bitar.
Dela plommon på mitten.
Skär köttet i skivor ca 2-3 cm. Tryck lätt ut skivorna med handen.
Bryn köttet hastigt tills det får färg.
Ta upp köttet och lägg i morötter och lök. Stek någon minut.
Koka upp vatten, vinäger och grädde i en gryta.
Lägg i morötter,lök,plommon, äpple, vitlök, lagerblad, timjan, soja och kalvfond.
Sjud ca 10 minuter.
Lägg i köttet.
Red av grytan och smaka av med salt och peppar.

Servera med potatis eller ris och en sallad med morötter och äpple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar