Fredag igen. Lite extra lyxig mat kanske. Barnbidraget har ju kommit så varför inte lyxa till det ordentligt. :D Lite vin eller whisky i denna rätten höjer den rejält.
ca 1 kg kycklingfiléer
1 stor purjolök
5 dl kokbar créme fraiche
1 dl vitt vin (alt. matlagningsvin eller 1/2 dl whisky)
1 kycklingbuljongtärning
200 gram Gorgonzola
2 dl krossade valnötter
salt, peppar
Kycklingfiléerna kan antingen behållas hela eller delas i mindre bitar.
Bryn kycklingen så den får fin färg.
Lägg över på tallrik.
Skiva purjolöken och bryn.
Häll i créme fraiche, vin och buljongtärning.
Låt koka upp.
Smula i osten och lägg i valnötterna.
Lägg ner kycklingfiléerna i såsen och sjud under lock i ca 15 minuter.
Smaka av med ev salt och peppar.
Servera med potatis, pasta eller nudlar samt en sallad
1 stor purjolök
5 dl kokbar créme fraiche
1 dl vitt vin (alt. matlagningsvin eller 1/2 dl whisky)
1 kycklingbuljongtärning
200 gram Gorgonzola
2 dl krossade valnötter
salt, peppar
Kycklingfiléerna kan antingen behållas hela eller delas i mindre bitar.
Bryn kycklingen så den får fin färg.
Lägg över på tallrik.
Skiva purjolöken och bryn.
Häll i créme fraiche, vin och buljongtärning.
Låt koka upp.
Smula i osten och lägg i valnötterna.
Lägg ner kycklingfiléerna i såsen och sjud under lock i ca 15 minuter.
Smaka av med ev salt och peppar.
Servera med potatis, pasta eller nudlar samt en sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar