Det finns säkert lika många recept på broccoligratäng som det finns kockar. En bra gratäng som man kan förändra och variera som man själv vill eller vad kylskåpet/plånboken dikterar. Här kommer mitt grundrecept.
4 ägg
2 dl mjölk
3 dl riven ost
2 buketter broccoli
ca 500 gram kassler
250 gram champinjoner
salt och peppar
Förväll broccoli i lättsaltat vatten. Ca tre minuter.
Dela kassler i skivor eller strimlor. Bryn försiktigt i smör.
Dela champinjoner och bryn dem också.
Smörj en ugnsfast form och lägg broccoli i botten sedan kassler, champinjoner och broccoli överst.
Vispa ihop äggstanning av ägg, mjölk, 2/3 av den rivna ost samt salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom kasslern är salt.
Häll över broccoli/kassler/champinjon-blandning.
Strö över resten av den rivna ost.
Gratinera i ugn 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med en sallad och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar