Ca 4 portioner
1 hel rostad vitlök. Finns olika storlekar på hela vitlökar men det hela beror på hur mycket du älskar vitlök.
Du rostar vitlöken genom att lägga in den hel i 200 graders ugn i 30 minuter. Skal och allt.
2 ägg
2 äggulor
1/2 dl olivolja
2 dl hackad bladpersilja
flingsalt
svartpeppar
4 dl parmensanost
Koka pasta. Ca 100 gram per person tycker jag är rätt okej om man inte är en riktig storätare.
Skär av toppen eller botten på vitlöken och tryck ut innehållet.
Vispa ihop ägg, äggulor, olivolja, vitlök, persilja och ca hälften av osten.
Krydda med salt och peppar.
Häll av pastan och lägg tillbaka i den varma grytan.
Häll i äggröran och rör omkring ordentligt så att all pasta täcks av såsen.
Ev lite svartpeppar, flingsalt, persilja över och servera med resten av osten.
Jag hade idag endast svarta oliver som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar