tisdag 16 november 2010

Chokladkladdkaka med mandel och apelsin

Mumsigt idag också.
En enkel kladdkaka som spetsas till med mandel och apelsin.




200 gram smör
200 gram choklad 70%
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 aplesiner
500 gram mandel
ca 2 msk ströbröd
ev florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och choklad i vattenbad. Låt svalna något.
Vispa ihop socker och ägg.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner choklas/smör i ägg/socker och rör ner mjölet.

Tvätta en apelsin och riv skalet.
Rör ner rivet och saften från apelsinen(apelsinerna.

Skålla mandel och hacka. Rör ner i smeten.

Smörj och bröa en springform.

Häll i smeten.
Grädda kakan i 25 minuter.

Servera med vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar