torsdag 4 november 2010

Medelhavgratäng med fläskytterfilé till efterrätt kokospannacotta

Idag bjuder jag M och hans son, mitt älskade barnbarn, på middag. Har passat lille V. Jag tog honom till frisören och sedan fick han följa med hem. Skönt att slippa dagis när man är lite förkyld och hängig.

600 gram potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini ca 300 gram
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan eller oregano
salt och peppar
fläskytterfilé

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis, lök och vitlök.
Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken.
Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna.
Blanda olicolja och vitlök. Blanda alla ingredienser utom tomater med vitlöksolja, örtkryddan, salt och peppar.
Varv grönsakerna med tomaterna i en ugnsfast form.
Sätt in i ugn ca 40 minuter eller tills gratänge är mjuk.
Servera med fläskytterfilé.


Kokospannacotta

4 msk gelésocker multi
1 burk 4 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime

Blanda samman gelésocker och kokosmjölk i en kastrull och koka ca 1/2 minut. Rör därefter ner vaniljsocker och skal från 1 lime.

Häll upp i 4 formar och låt stelna i kylskåp minst 2 timmar.

Garnera med resten av limeskalet och servera med en favoritfrukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar