Kycklingfilé ca 1 kg
Kokosmjölk 1 burk á400 gram
1 tsk sambal oelek
1 lime
1-2 tsk salt
2-3 msk jordnötssmör
4 dl vispgrädde
socker
soja
Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn låt vila på en tallrik.
Sänk temperaturen på plattan och häll i kokosmjölk, sambal oelek, saften av en lime och salt.
Låt puttra ca 5 minuter.
Tillsätt jordnötssmör, vispgrädde och lite socker. Låt sjuda 5 - 10 minuter till. Såsen ska bli krämigare i konsistensen.
Smaka av. Vill du ha starkare tillsätt mer sambal oelek. Men var försiktig sambal oelek slår till efter en stund i munnen.
Tillsätt några droppar soja för färgens skull. :D
Lägg ner kycklingen i såsen och värm upp dem.
Toppa med rostade nötter. Gärna jordnötter. Nötallergiker kan ersätta nötterna med kokos.
Till det ris eller nudlar samt sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar