Pajdeg | |||||
4,5 dl vetemjöl | |||||
0,5 tsk salt | |||||
1 msk socker | |||||
115 gram smör | |||||
0,5 dl vatten | |||||
Fyllning | |||||
70 gram smör
Blanda vetemjöl, salt och socker. Tillsätt smöret i bitar. Arbeta snabbt ihop degen.
Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.
Plasta in degen och låt den stå kallt i 30 minuter.
Kavla ut degen och tag ut 12 stycken rundlar som passar i portionsformar.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Eller gör en stor paj.
Vispa samman smör och socker, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i
grädden och rör till en slät kräm. Hacka nötterna och rör i dem.
Fyll de kylda pajskalen/skalet och grädda i nedre delen av ugnen i 180
grader i 20 minuter.
Smält chokladen och ringla den över de färdiggräddade pajerna.
|
Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 8 november 2010
Nötpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar