Idag kommer gubben att jubla när han sätter sig vid matbordet. Denna pastasåsen är hans absoluta favorit. Blir till att göra dubbel sats. Ytterligare ett supersnabbt recept.
1 dl purjolök
ca 400 gram kassler
1 burk kronärtskockshjärtan
2 dl grädde
100 gram gorgonzola
ca 10 svarta oliver
1 krm svartpeppar
Sätt på pastavattnet.
Skär purjolöken i ringar och kasslern i strimlor.
Fräs purjo och kassler i en gryta.
Dela kronärtskockshjärtan och lägg i grytan.
Häll över grädden.
Koka samman något. Glöm inte att röra.
När pastan är klar så värm upp såsen igen. Lägg i gorgonzola och oliver. Krydda med svartpeppar.
Såsen är klar när osten har smält.
Allra godast blir det om du får vända ner pastan i såsen men det går utmärkt att servera var för sig. Gärna med en enkel sallad med tomat och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar