torsdag 25 november 2010

Chicken Garam masala

1 kg kycklingfilé
1 burk ananas 227 gram
3-4 tomater

Gratängsås
1 gul lök
1 kycklingbuljongtärning
5 dl grädde
1 dl ananasspad (det som finns i burken)
3-4 msk vetemjöl
2 krm Garam Masala
1/2 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

1 dl riven ost till gratineringen.



Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna. Antingen hela eller i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsäker form och stek färdigt i ugn 225 grader. Hela tar det ca 20 minuter. I bitar tar det ca 10-15 minuter.

Skär tomaterna och ananas i mindre bitar.

Hacka löken fint. Fräs i en gryta. Häll i grädde, buljongtärning och kryddor.
Vispa ut mjölet i ananasspadet. Vispa ner redningen i grädden. Koka ihop och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Ta ut kycklingen och strö ananas och tomat över.



Häll sedan över gratängsåsen och toppa med riven ost.



In i ugn igen på 250 grader i ca 10 minuter.



Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar