1 burk ananas 227 gram
3-4 tomater
Gratängsås
1 gul lök
1 kycklingbuljongtärning
5 dl grädde
1 dl ananasspad (det som finns i burken)
3-4 msk vetemjöl
2 krm Garam Masala
1/2 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl riven ost till gratineringen.
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna. Antingen hela eller i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsäker form och stek färdigt i ugn 225 grader. Hela tar det ca 20 minuter. I bitar tar det ca 10-15 minuter.
Skär tomaterna och ananas i mindre bitar.
Hacka löken fint. Fräs i en gryta. Häll i grädde, buljongtärning och kryddor.
Vispa ut mjölet i ananasspadet. Vispa ner redningen i grädden. Koka ihop och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Ta ut kycklingen och strö ananas och tomat över.
Häll sedan över gratängsåsen och toppa med riven ost.
In i ugn igen på 250 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar