lördag 11 juni 2011

Bacon- och kesopannkaka



Gubben är i väg med arbetskamraterna och dricker lite öl. Det blir bara ungdomarna och jag till mat.

Jag använder lite kruskakli i maten. För dig som inte vet vad det är så kan jag berätta:
Kruskakli är framställt av vetekornets skalskikt. Skalskiktet består till större delen av cellulosa och andra vattenupptagande kolhydrater, även kallat kostfiber, som kroppen inte kan tillgodogöra sig. Men trots det spelar de en stor roll i kosten. Hjälper bland annat till att hålla tarmverksamheten igång och påverkar näringsupptaget.

4 ägg
2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
2 msk kruskakli
1/2 tsk salt
250 gram keso
2 paket bacon

Vispa hälften av mjölken med mjöl och kruskakli i en bunke.
Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.
Blanda ner keso.
Klipp/skär strimlor av baconet och lägg dem i en ugnssäker form.
Stek baconet i ugn 225 grader.
Häll pannkakssmeten i formen och grädda i ca 25 minuter.

Skär pannkakan i bitar och servera med lingonsylt och rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar