Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 25 juni 2011
Varmrätt - Wienerschitzel
Gubben stekte wienerschnitzeln perfekt. Så underbart gott.
4 skivor kalvinnanlår (beräkna ca 200 gram per person dvs 1 skiva)
5 dl vetemjöl
5 dl ströbröd
4 ägg
salt
svartpeppar
2 citroner
100 gram ansjovisfilé
1 burk kapris (ca 10 gram)
Skivorna ska bankas till de är ca 5-8 mm tjocka.
Blanda mjöl med salt och svartpeppar i en tallrik.
På en annan tallrik läggs ströbröd.
Knäck ägget i en skål och vispa ihop lite.
Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
Låt ligga en stund innan du steker.
Stek i hälften smör, hälften olja på medelvärme.
Grnerade med citron, ansjovis och kapris.
Servera med stekt potatis och haricot verts.
Etiketter:
nötkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar