Ett fräscht alternativ till tacos. Såsen är verkligen en höjdare. Har man mindre barn som inte gillar lite hetta i kycklingen så minska chilipepparn. Kycklingen är lite stark med 2 tsk men tillsammans med den milda såsen så balanseras smakerna i wrapen.
ca 1 kg kycklingfiléer
Marinad:
2 tsk chilipulver
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk chilipulver
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
3 dl gräddfil
3 msk flytande honung
150 gram fetaost
Tillbehör:
röd lök
tomater
gurka
gurka
sallad
tortillawraps
Strimla kycklingfiléerna.
Blanda ingredienserna till marinaden.
Strimla kycklingfiléerna.
Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg ner kycklingen i marinaden.
Låt dra i rumstemperatur minst 5-10 minuter.
Blanda gräddfil och honung.
Smula ner fetaosten och rör om.
Låt såsen stå kallt.
Skär tomaterna och gurkan i bitar.
Skala och skiva löken.
Stek kycklingen.
Låt var och en göra sin egen wrap av brödet, salladen, kycklingen och crèmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar