Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 5 juni 2011
Tonfisksallad med ajvarsås
En matig sallad som passar perfekt i sommarvärmen.
Till barnen serverar jag ett alternativ med bacon istället för tonfisk.
Tonfisksallad:
isbergssallad
10-15 körsbärstomater
3 kokta potatisar
100 gram haricots verts
2 avokado
4 hårdkokta ägg
2 burk tonfisk i vatten, á 150 g
Ajvarsås:
2 dl lätt crème fraiche
3 msk ajvar relish
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ajvarsås:
Blanda crème fraiche och ajvar relish.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.
Sallad:
Skölj salladen och skär i bitar.
Dela tomaterna och skär potatisen i bitar.
Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla. Gärna i iskalltvatten så behåller de färgen.
Dela avokado och gröp ur köttet med en tesked.
Skala och klyfta äggen.
Blanda allt i en skål eller lägg upp snyggt direkt på tallriken.
Servera tonfisksallad med ett gott bröd och dressingen i en skål bredvid.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar