fredag 10 juni 2011

Citronbakad lax med pepparrotskryddat potatismos


Än finns det fjolårspotatis att få tag i så jag passar på att göra potatismos. Ungdomarna gillar inte fisk så jag steker mellankorv till dem istället. Då blir de lyckliga. Inte ofta jag serverar korv.

4 bitar laxfilé à 125 g
salt
svartpeppar
2 citroner
1 dl hackad dill
2 msk honung
1-2 msk soja

1-2 msk bords pepparot eller 4 msk riven färsk pepparrot

Krydda laxen med salt och peppar och lägg den i en ugnsfast form.
Riv skalet från citronerna.
Blanda citronskal och dill och klappa in i laxen.
Ringla över honung och soja.
Tillaga i ugnen 200 grader  i 15 minuter.

Gör potatismos och krydda med pepparrot, salt och svartpeppar.

Servera med kokta gröna ärtor, citronklyftor och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar