Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 10 juni 2011
Citronbakad lax med pepparrotskryddat potatismos
Än finns det fjolårspotatis att få tag i så jag passar på att göra potatismos. Ungdomarna gillar inte fisk så jag steker mellankorv till dem istället. Då blir de lyckliga. Inte ofta jag serverar korv.
4 bitar laxfilé à 125 g
salt
svartpeppar
2 citroner
1 dl hackad dill
2 msk honung
1-2 msk soja
1-2 msk bords pepparot eller 4 msk riven färsk pepparrot
Krydda laxen med salt och peppar och lägg den i en ugnsfast form.
Riv skalet från citronerna.
Blanda citronskal och dill och klappa in i laxen.
Ringla över honung och soja.
Tillaga i ugnen 200 grader i 15 minuter.
Gör potatismos och krydda med pepparrot, salt och svartpeppar.
Servera med kokta gröna ärtor, citronklyftor och dill.
Etiketter:
fisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar