Jag gör en ändring i veckomenyn. Eftersom det varit varmt och regnat så har ruccolan i Majas trädgårdsland fullkomligt expoderat. Det är underbart att ha tillgång till grönsaker som man odlat själv. Enda nackdelen är väl att mycket blir klart samtidigt. Det blir en intensiv period i överflöd. Gäller att ta tillvara på gåvorna när de erbjuds.
Denna pajen är vegetarisk men jag lägger till en köttbitoch kyckling till min "måste-ha-kött"-familj. Ruccola går utmärkt att byta ut mot färsk spenat.
Jag tycker pajen är god både kall och varm. Därför är den bra att ha på buffébord eller i picknickkorgen. Passar toppen till grillat av olika slag. För de som har grill. Måste sura lite eftersom vår grill som gubben byggt på i två år fortfarande lyser med sin frånvaro.
Pajdeg:
3 1/4 dl vetemjöl
110 gram smör
1/2 tsk salt
2-4 msk crème fraiche
Fyllning:
100 gram fetaost
4–6 cocktailtomater
10–15 svarta oliver (helst urkärnade)
en stor näve färsk ruccolasallad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad eller 1 msk färsk timjan
2 1/2 dl mellangrädde
3 ägg
Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare.
en stor näve färsk ruccolasallad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad eller 1 msk färsk timjan
2 1/2 dl mellangrädde
3 ägg
Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare.
Tryck ut i en pajform.
Ställ pajen kallt en stund före gräddning.
Ställ pajen kallt en stund före gräddning.
Dela tomaterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar