tisdag 24 november 2020

Nudelwok med ingefära och chili (animalisk eller veg)

 


Nudelwok går alltid hem i detta hushållet. I denna rätt styr man hettan genom mängden ingefära och chili. Det vi wokar är enbart grönsakerna. Ett utmärkt sätt för att göra grundmaten vegetarisk och sedan erbjuda proteinet vid sidan av. Det fungerar inte i alla maträtter men just wok är perfekt. Idag blev det inte så mycket grönsaker i utan jag använde det som fanns hemma. Att alltid ha någon konservburk från den Asiatiska hyllan i butiken hjälper verkligen till att höja woken. 

350 gram varmrökt sidfläsk (kan uteslutas/ersättas av vegoalternativ)
1/2 purjolök
1 rödlök
1 broccoli (buketter och stam)
1 stor morot
1 burk vattenkastanjer

Sojasås:
1 tumme ingefära
1 lime
3 msk soja
3/4 dl sweetchilisås
1/2 - 1 röd chili
2 krm salt
1 krm svartpeppar

5 portioner nudlar



Dela alla grönsaker i mindre bitar.
Blanda ihop soja, sweetchilisås, riven ingefära, hackad röd chili, saften från limen, salt och svartpeppar.
Börja med att woka det hårdaste ingredienserna (morot och broccoli) när de har börjat mjukna tillsätter du lök och sist vattenkastanjerna. 
Om du ska ha det varmrökta fläsket i woken så tillsätter du också det nu.
När allt blivit mjukt och börjat få lite färg tillsätter du sojasåsen. 
Under tiden du wokar kokar du också nudlarna. Se på förpackningen hur just dina nudlar tillagas. 
Jag tycker det är lättare att blanda ihop grönsakerna/sojasåsen med nudlarna i en större serveringsskål eftersom det inte riktigt får plats i min wok men givetvis fungerar det att blanda ner allt direkt i woken.

Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar