Ja, gubben blev inte speciellt imponerad av min version av bolognese. Hans kommentar var;
- Inte lika god som min.
đ Ett betyg jag fĂ„r leva med. TĂ€nker inte överraska honom med bolognese nĂ„gon mer gĂ„ng. Efter att han drĂ€nkt tallriken med pastakrydda och ketchup kĂ€ndes nog inte mycket av arbetet jag och spisen la ner under 3 timmar. NĂ„vĂ€l, man kan inte lyckas alltid.
800 gram nötfÀrs
200 gram sidflÀsk
2 gul lök
200 gram sidflÀsk
2 gul lök
2 morötter
2 stjÀlkar av stjÀlkselleri
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin
3 dl vatten
1 konserv/förpackning hela tomater
1 msk kalvfond
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 nypa strösocker
2 stjÀlkar av stjÀlkselleri
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin
3 dl vatten
1 konserv/förpackning hela tomater
1 msk kalvfond
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 nypa strösocker
1/2 dl mjölk (pÄ slutet)
Bryn fÀrsen i omgÄngar och lÀgg över i stekgrytan/gjutjÀrnsgryta.
Finhacka lök, morötter och selleristjÀlkar.
Bryn lök, morötter och selleristjÀlkar utan att det fÄr fÀrg. Löken ska mjukna.
TillsÀtt tomatpuré och lÄt den bruna med lite innan allt lÀggs tillsammans med fÀrsen i grytan.
TillsÀtt hela tomater, vatten, vin, fond, kryddor och lagerblad.
LÄt smÄputtra under lock i minst 1 timme. GÀrna lÀngre.
Mosa till tomaterna om de inte delats av sig sjÀlv.
Ta av lock och lÄt koka utan lock i ytterligare 30 minuter.
De sista 10 minuter tillsÀtter du mjölk alternativ grÀdde och smakar av om det eventuellt behövs mer kryddor.
Servera med nykokt pasta och parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar