torsdag 23 november 2023

Dill- och pankopanerad torsk

Ytterligare en snabb vardagsrätt som du enkelt förändrar med olika tillbehör. Du kan servera med stekt potatis och aioli samt en grönsallad. 

500 - 600 gram torsk
2 - 3 dl panko
1 bubbla dill 
2 msk citronsaft 
4 msk olivolja 
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar 
1 krm citronpeppar 

Torka av fisken och dela den i portionsbitar. 
Finhacka dill. 
Blanda dill, panko, olivolja,  citronsaft,  salt,  vitpeppar och citronpeppar i en skål.
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. 
Toppa fisken med dill- och pankoröran.
Gratinera i 220 graders ugn i 8-10 minuter. Fisken är klar när paneringen är gyllenbrun och fiskköttet är vitt.

Servera med kokt potatis, skirat smör samt rårivna morötter och kokta ärtor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar