Idag serverades grillspett på portobello och ostronskivling. De blev lite väl starka så jag har ändrat receptet för framtiden. Kommer absolut att göra dessa igen.
Grillspetten kan serveras som kebab i kebab- eller libabröd samt grönsaker men idag blev det stekt potatis och sallad. Givetvis med god sås till också.
2 rödlökar
300 gram portobello
300 gram ostronskivling
Marinad:
1 1/2 msk Kikkoman Original sojasås
1 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
1/2 tsk mald spiskummin
1 msk kebabkrydda
3 msk neutral rapsolja
Vitlökssås:
1/2 solovitlök
1 1/2 dl Greek style yoghurt
1/2 dl crème fraiche (vegansk)
salt
svartpeppar
Dela svampen i större bitar.
Dela rödlöken i grova klyftor.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Vänd ner rödlök och svamp och blanda väl så att allt täcks av marinaden.
Låt stå i minst 30 minuter men går utmärkt att förbereda dagen innan.
Varva rödlök och svamp tätt ihop på grillspett.
Grilla tills spetten fått fin färg.
Om du grillar i ugnen så lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i mitten av ugnen 225 grader i 30 - 40 minuter.
Ta ut och låt spetten vila 10 minuter innan servering.
Vitlökssås:
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med stekt potatis, sallad och sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar