tisdag 22 oktober 2024

Lövbiffsrullader fyllda med kantarellost


Idag jobbade gubben över så jag passade på att ta mig tiden till lite lyxigare tisdagsmat. 

Butiken hade bra pris på lövbiff så jag bestämde mig för att göra rullader. Fyllde dem med färskost med kantarellsmak. Hade tänkt att även ha bacon i eller runt men glömde det när jag handlade så det fick gå utan.

600 gram lövbiff
200 gram färskost kantarell
1 gul lök
3 vitlöksklyftor 
250 gram champinjoner 
2 dl crème fraiche 
3 dl vispgrädde
1 tsk oxfond
1 - 2 tsk kinesisk soya
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
1 krm chiliflakes 

Krydda lövbiff med salt och peppar. 
Bred på osten.
Rulla ihop och fäst ihop med tandpetare. Jag har mindre grillspett av trä som är perfekt att använda. Tror jag köpte dem i fyndlådan på ICA efter en jul.
Bryn rulladerna i en het panna tills de får fin färg.
Plocka ur rulladerna ur pannan.
Finhacka lök.
Klyfta eller dela champinjonerna beroende på storlek. 
Fräs lök och champinjoner i samma panna som du stekte rulladerna i. 
Finhacka eller pressa vitlök och tillsätt bland svampen. 
Finhacka persilja. 
När svampen fått fin färg tillsätter du crème fraiche och grädde.
Tillsätt soya och oxfond.
Låt koka ihop något under 5-10 minuter. 
Smaka av med salt, svartpeppar, persilja och chiliflakes. 
Tillsätt rulladerna och sjud i 10-15 minuter.


Servera med kokt potatis och haricots verts. 
Servera med kokt potatis och haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar