fredag 15 juli 2016

Fem lådor av lyckaMagdas pojkvän hade två bokhyllor fyllda med böcker som redan stod i huset när han köpte det. Böcker och Simon är inte kompisar och han har inte haft en tanke på att försöka bli vän med den heller. De var mer i vägen. Så jag frågade om han ville göra sig av med dem. Resultatet blev att jag fick två bokhyllor och deras innehåll. Jippi!

Som utbyte gav jag Simon två Malm-byråer som är mer användbara till kläder än vad bokhyllorna någonsin hade blivit.

Bokhyllorna står fortfarande kvar hos Simon fast i ett annat rum. Vi kan inte ta hem dem förrän vi gjort en ändring i rummen.

Jag har bestämt att Magdas gamla sovrum vid köket inte (just nu) ska bli mitt syrum. Jag offrar det (tillfälligt) eftersom jag måste ha ett sovrum med dörrar. Jag klarar inte längre av att somna och bli väckt otaliga gånger varje kväll bara för att någon ska gå genom rummet eller en viss herr Alfons som vill ha uppmärksamhet. Jag behöver en dörr som jag kan stänga om mig så jag får vara ifred. Därför offrar jag mitt syrum till sovrum.

Men, då kan du göra ert nuvarande sovrum till syrum. Nej du! Det gör jag inte.

Vårt sovrum som egentligen är en del av vardagsrummet ska få återgå till att vara just det fast än så länge fortfarande inte helt. Väggen mellan rummen ska stå kvar ett tag till.

Vårt sovrum har jag bestämt ska bli mitt lilla biblioteket. Om det blir så under en väldigt kort tid eller om jag lyckas få igenom renoveringen av hallen uppe som jag vill får vi se. Just nu gör vi så här. Saker och ting förändras i vår familj och vem vet vad som händer.

Att gå igenom böckerna var väldigt roligt. Flera gånger kändes det som om det var min egen bokhylla jag tittade i. Böckerna passar mig som handen i handsken.

Vissa finns redan i min bokhylla och dem kommer jag skicka vidare. Andra har jag läst men saknar i bokhyllan. Vissa har jag aldrig hört talas om men myser när jag läser lite. Alla böcker passar mig. Alla böcker får mig att omedelbart vilja krypa ihop i fåtöljen och läsa. Om min hjärna också kunde hålla med.

Snart ska jag ha ett "bibliotek" och där ska jag försöka bota min hjärna. Jag vill kunna läsa igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar