tisdag 13 februari 2018

Lax med kall sås - pankopanerad tofu



Jag och Magda äter pankopanerad tofu medan övriga äter ugnsbakad lax.

Alternativet till fiskpinnar var väldigt gott.

Jag ger er recept på två såser. Ett veganskt alternativ och ett animaliskt.

700 gram lax
1/2 tsk salt
1-2 krm citronpeppar

Smörj en ugnsfast form och lägg i laxen.
Salta och peppra.
Stek i mitten av ugnen i 170 grader i 20 minuter.

400 gram Tofu
2 msk soja
1 msk citronsaft
1 dl mjöl
1 dl vatten
Panko
1/2 salt
2 krm citronpeppar

Dela tofu i mindre bitar.
Blanda ihop soja och citronsaft.
Marinera tofu i soja/citron i 30 minuter.
Vispa ihop mjöl, vatten, salt och citronpeppar .
Vänd tofu i mjölet.
Vänd därefter i panko.
Låt vila en stund så att mjölet stelnar innan du steker dem gyllenbruna.

Vegansk dillsås
3 dl naturell yoghurt eller iFraiche
1/2 dl vegansk majonnäs
1 msk citronsaft
1 dl Bostongurka
1 bubbla dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kall fisksås
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1/2 dl majonnäs
1 bubbla dill
1 dl Bostongurka
1 msk citronsaft
1/2-1 tsk salt
1/2-1 tsk socker
1 krm svartpeppar

Finhacka dill och blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt innan servering.

Servera lax/tofupinnar med kokt potatis, kall sås, grillad hjärtkål och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar