måndag 12 februari 2018

Vitkålssoppa




1 liten vitkål (cirka 1 1/2 kg)
1 gul lök
1/2 solovitlök
6 morötter
4 stora potatisar
3 msk tomatpure
1 msk agave sirap
2 liter vatten
3 msk grönsaksfond
1 gul paprika
1 bubbla persilja
salt
svartpeppar

Skala och dela vitkål, lök, potatis, morötter i mindre bitar.
Fräs vitkål, potatis, morötter, lök i en stor kastrull.
Pressa ner vitlök.
Rör om då och då.
Pressa ner tomatpuren och rör om.
Tillsätt vatten och grönsaksfond.
Låt sjuda i 15 minuter eller tills alla grönsaker är mjuka.
Strimla paprikan och tillsätt i soppan några minuter innan soppan ska serveras. Koka inte paprikan för länge.
Smaka av soppan med salt och svartpeppar.
Hacka persilja och vänd ner vid serveringen.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar