tisdag 7 juli 2020

Vegansk sparrissoppa



Så enkel och god soppa som jag gör mjölkfri men givetvis använder du vilken "grädde" du önskar. Utmärkt soppa att laga när butiken har bra erbjudanden på sparris. 

Kan serveras både som förrätt eller som idag som varmrätt. Med tillräckligt mycket protein och bröd till räcker detta receptet till 4 personer.

Jag serverade soppan med knaperstekt bacon åt familjen och Pulled Oumph åt mig. Toppade med lite groddar.



1 gul lök
1/2 - 1 solovitlök
2 knippe sparris
2 msk grönsaksbuljongpulver
1 liter vatten
5 dl iMat/grädde
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök och vitlök.
Skär bort nedersta delen av sparrisen. Den som är hård/träig.
Dela sparrisen i mindre bitar men spara topparna för att lägga i soppan efter mixningen.
Fräs löken och sparris utan att det får färg.
Tillsätt buljongpulver och vatten.
Koka upp och låt koka i minst 5 minuter men gärna längre.
Tillsätt iMat, salt och svartpeppar.
Koka upp igen och låt koka i ytterligare minst 5 minuter.
Mixa soppan slät.
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.
Lägg i topparna från sparrisen och koka upp soppan igen.

Lägg proteinet i botten av tallriken och häll soppan över. Servera ett gott bröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar