tisdag 6 april 2021

Tomat- och kycklingpasta



Sås som tillagas under tiden som pastan kokar. Riktig snabbmat med andra ord. Längst tid tar att strimla kycklingen. Det går snabbare om du köper färdigstrimlat. 

Stek inte kycklingen för hårt. Skulle den inte vara genomstekt så kokas den klar.
Jag använde mig av vattnet som jag sköljde ur konservburken med samt lite pastavatten.

Mina tomater var finkrossade men det är en smaksak.

700 - 800 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 solovitlök
1 burk krossade (finkrossade) tomater
1 - 2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk agave sirap (honung)
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk basilika
2 msk kycklingfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla kycklingen.
Stek hastigt.
Lägg över i stekgryta.
Hacka lök och vitlök.
Stek utan att det får färg.
Blanda ihop lök och kyckling.
Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, grädde, kycklingfond, agave sirap, sambal oelek, basilika,  salt och svartpeppar.
Koka upp och låt koka i 5 minuter.

Servera med pasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar