tisdag 16 november 2021

Pizza med aubergine, karamelliserad lök och mozzarella




Vi har startat en prenumeration från HelloFresh med matleverans varje vecka. Varje lördag kommer en leverans med fyra middagar för fyra personer. Vi tänkte testa om just detta konceptet passar oss. Redan direkt hade vi vissa reservationer men vi testar ett tag innan vi bestämmer oss. 

Matkassen vi valde är den vegetariska. HelloFresh har inte vegansk kasse så jag försöker att äta samma som de andra eller så byta jag ut produkter mot mjölkfritt där jag kan.

Det är spännande att få ny recept och smaker. Jag gillar att man kan välja recept och redan direkt valde jag att byta ut en rätt som gubben absolut inte hade gillat mot en rätt med fläskkött. När han nu gått med på att äta mer vegetariskt så behöver jag inte överdriva. 

Dagens recept var en pizza med annorlunda topping. Receptet fick i betygsättning en 4:a av 5 möjliga. Detta kommer vi absolut att laga igen. Speciellt vitlökssåsen. 

Kryddpåsen som ingick i dagens recept innehöll tomat, rosmarin, lök, chili, oregano, timjan, basilika, vitlök, svamp.

Enligt receptet kan ruccola toppas på pizzan men jag bad Magda att göra en sallad av den istället. Tror faktiskt att det hade blivit gott med ruccola på och en vitkålsallad till.

2 rullar pizzadeg
1 stor aubergine
4 msk olivolja
4 gram Medelhavets pärla
2 gul lök
1 solovitlök
2 dl gräddfil
1 förpackning krossade tomater
200 gram riven mozzarella
30 ml balsamvinäger
4 tsk socker
4 msk vatten
Ruccola

Skär aubergine i tunn skivor.
Blanda aubergine, olivolja, salt och Medelhavets pärla i en skål.
Placera aubergine på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 
Grädda överst i 220 graders ugn i 10-15 minuter eller tills mjuka.

Skiva lök tunt.
Stek löken under omrörning i 4-5 minuter.
Sänk värmen och tillsätt hälften av balsamvinäger, 4 tsk socker och 4 msk vatten.
Stek tills löken är karamelliserad (cirka 3 minuter).

Hetta upp lite olivolja och pressa i vitlöken.
Fräs vitlöken i 1-2 minuter.
Ska inte få mycket färg.
Blanda ihop vitlök och gräddfil.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Rulla ut pizzadegen på medföljande bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bre på krossade tomater.
Placera ut aubergine och strö över mozzarella.
Gratinera i ugnen i 10-15 minuter.
Ta ut pizzan och toppa med karamelliserad lök.
Ringla över vitlökssåsen.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar