Jag gjorde en chili con carne och en chili sin carne, samma recept men använde nötfärs i gubbens och vegofärs i min. Köttbuljongtärning i hans och grönsaksbuljong i min. Underbart att samtidigt fixa middag och några matlådor till arbetsveckan.
300 gram färs
1 gul lök
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 krm hot chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soya
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
1/2 burk vita bönor i tomatsås
1/2 burk kidneybönor
Skala och hacka lök.
Tärna paprika.
Bryn färsen i en gryta tills färsen fått fin färg.
Tillsätt lök och paprika.
Stek tills löken mjuknar.
Blanda krossade tomater och buljong. Skölj ur förpackningen med lite vatten och häll i grytan.
Krydda med chiliflakes, paprika, svartpeppar, salt och japansk soya.
Låt småputtra i minst 10 minuter.
Häll av kidneybönor och tillsätt i grytan.
Blanda ner vita bönor i tomatsås.
Låt alltsammans puttra på svag värme. Ju längre koktid, desto godare chili.
Smaka av om du behöver mer kryddor.
Servera med lite gräddfil/crème fraiche och nachoch eller ett gott bröd ps.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar