måndag 3 september 2018

Gurkröra typ "Bostongurka"



Svärmor hade fler Västeråsgurkor och undrade om jag ville ha. Eftersom jag blev så peppad på att testa att göra "Bostongurkor" när jag testade hennes så slog jag till. Tacksam över att kunna ta hand om det naturen ger. 
En god röra som passar till både grytan som till burgaren. 
Jag tycker att jag fick till det riktigt bra.

2 kg Västeråsgurkor
4 gul lök
2 röd paprika
2 gul paprika
2 röda äpplen
2 krm natriumbensoat
4 dl socker
5 dl ättiksprit (12%)
4 tsk salt
4 msk gula senapsfrön

Skala och hacka lök och paprika.
Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten.
Koka upp och häll av i ett durkslag.
Skölj, rensa och hacka gurka och äpple.
Blanda ingredienserna till ättikslagen - socker, ättika, salt och senapsfrön i en stor kastrull.
Tillsätt lök, paprika, äpple och gurka.
Låt koka på låg värme med lock i 20 minuter. 


Rör då och då.
Ta upp lite gurkröra och blanda ner natriumbensoaten. 
Rör sedan ut i kastrullen.
Fördela gurkan i väl rengjorda burkar. 
Låt svalna och förvara sedan i kylen. 
Låt gärna stå en dag innan du smakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar