fredag 1 mars 2019

Dubbelpanerad fläskschnitzel med enkel potatissallad



Dubbelpanering tar inte mycket längre tid men det blir mycket godare. Gubben tyckte att maten var så god att han nästan morrade när han åt. Verkar vara ett släktdrag det där. Marcus morrade alltid när han åt och Aurora säger nomnomnom när hon gillar maten.


Idag serverar jag köttet till en enkel potatissallad som också passar utmärkt till sommarens grillning. Många längtar nog dit. Till sommaren och grillning.

Allra enklast är det att dela kalla potatis men när den är lite varm suger den åt sig vinägretten bättre.

Det går utmärkt att koka potatisen i mindre bitar men var då försiktig så den inte kokar sönder.

800 gram skinkschnitzel
1 1/2 dl vetemjöl
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd/panko

Häll upp vetemjöl på en tallrik.
Vispa lätt upp ägg på en annan tallrik.
Häll upp ströbröd på en tredje.
Krydda schnitzel på båda sidorna.
Vänd schnitzel i mjöl, ägg och sist ströbröd.
Stek gyllenbrun i smör.

1 kg potatis
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1 msk Dijonsenap
1 bubbla persilja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
3 krm socker

Koka potatisen och låt den kallna lite.
Finhacka rödlök och persilja.
Blanda ihop rödvinsvinäger, olivolja, Dijonsenap, persilja, salt, svartpeppar och socker.
Dela potatisen i mindre bitar.
Tillsätt rödlök och vinägretten.
Blanda väl.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar