torsdag 4 april 2019

Pastagratäng



Igår gjorde jag lite för mycket pasta. Varför är det alltid så svårt att uppskatta mängden pasta? Jag tyckte att jag kokt lika mycket som jag brukar men icke. Så idag tar jag hand om resterna och gör en pastagratäng. Familjen får stekt karrékotlett till medan jag hittade Anamma "korv" i frysen åt mig. Jag använder mig av icke animaliska produkter i gratängen men du gör som du vill.
Jag använder mig av mild Ajvar relish eftersom gubben är lite mesig vad gäller hetta. Du använder dig av det som passar dig bäst.

400 - 500 gram kokt kall pasta  (Gemelli)
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 dl Ajvar
150 gram riven ost
1/2 tsk salt
2 - 3 krm chiliflakes
1 tsk basilika

Hacka och stek lök och vitlök utan att den får färg.
Blanda ihop creme fraiche, 2 dl riven ost, Ajvar, salt, chili flakes och basilika.
Vänd ihop lök, pasta och creme fraicheröran.
Häll allt i en smord ugnsfast form.
Toppa med resten av den rivna osten.
Gratinera i 200 graders ugn i 10-15 minuter.

Servera med varma grönsaker och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar