torsdag 25 april 2019

Teriyakikyckling i slowcooker



Gubben är inte förtjust i kyckling men Magda älskar det. Hans resonemang är att kyckling är torrt. All kyckling förutom helgrillad kyckling är torr. Just helgrillad kyckling gillar inte Magda. Det är ben och jox. Suck! Hur gör man för att alla ska vara nöjda?

Jag tar en chansning och gör kyckling i slowcookern. Kanske kan det hjälpa. När jag frågar gubben hur kycklingen var och om den var torr mumlar han:

- Den är som den brukar vara.

- Torr?

- Kyckling är torrt. Annars får man äta den rå.

Suck! Jag lyckades inte.

Fast Magda tyckte att det var jättegott.

900-1000 gram kycklingfilé
2 rödlökar
1/2 solovitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl maizena
1 1/2 dl farinsocker
2 dl japansk soja
1 dl ketchup
2 msk sesamolja
4 tsk risvinäger
1/2 -1 tsk chiliflakes
1/2 - 1 tsk Sambal oelek

Dela kycklingen i mindre bitar. 3-4 delar per filé.
Blanda salt, svartpeppar och maizena.
Vänd ner kycklingen. Jag tycker det är enklast att använda en fryspåse och skaka runt.
Dela löken i halvmånar.
Finhacka vitlöken.
Lägg lök, vitlök och kyckling i slowcookern.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Häll såsen över kycklingen och blanda runt 
Tillaga på low i 4 - 5 timmar.
Jag vänder runt någon gång under tiden.

Servera med kokt ris och wokade grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar