Ädelosttäcket gör denna rätt riktigt mättande. Vilken ädelost du använder är en smaksak och jag tog Kvibille Gräddädel eftersom det var den enda ädelosten som fanns i min butik.
Stek inte kotletterna för länge eftersom du ska tillaga dem i ugnen också. Bäst hade rätten varit med karré med lite insprängt fett. Kotletterna i butik idag saknar oftast tillstymmelse av fettkappa.
Tror att kyckling också hade passat utmärkt i denna rätten.
Klyftpotatis, stekt potatis eller hasselbackspotatis hade passat utmärkt till. Servera gärna en grönsallad till men jag hade bara broccoli hemma så det fick duga.
6 kotlett
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
140 gram ädelost
4 dl créme Fraiche
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
140 gram ädelost
4 dl créme Fraiche
1 dl grädde
Bryn kotletterna hastigt.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
Strimla paprika och lök.
Stek dem mjuka.
Placera lök och paprika över köttet.
Smula ädelost och blanda med salt, paprika, svartpeppar och gräddfil.
Fördela oströran över kotletterna.
Gratinera i ugn 220 grader i 15 - 20 minuter.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
Strimla paprika och lök.
Stek dem mjuka.
Placera lök och paprika över köttet.
Smula ädelost och blanda med salt, paprika, svartpeppar och gräddfil.
Fördela oströran över kotletterna.
Gratinera i ugn 220 grader i 15 - 20 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar