tisdag 12 januari 2021

Revbensspjäll med Sticky glaze




Att jobba hemifrån har flera fördelar. Bland annat så kan man koka revbensspjäll och förbereda maten så att familjen får lite lyx en helt vanlig tisdag.
Det går utmärkt att koka revbensspjäll kvällen innan, förvara i kylskåp och griljera dem innan middagen. 

Jag serverade ugnsrostad morot, palsternacka, broccoli och röd paprika samt pommes frites till.

1,5 kg revbensspjäll
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
knappt 1/2  tsk salt
8 hela svartpepparkorn

Sticky glaze
1/2 dl muscovado socker
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung (agave)
1/2 dl ketchup
1 tsk garam masala
2 vitlöksklyftor

Koka upp en stor kastrull med vatten så det täcker revbenen. Lägg i vattnet lök i klyftor, delade vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn. Koka revbenen långsamt i 1,5 timme.

Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
Pressa i vitlök och blanda ner garam masala.

Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen i en ugnsform och pensla med glaze.

Griljera spjällen i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pensla gärna glaze någon gång till under griljering.

Dela revbensspjällen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar