Snabb och smakrik soppa med ingredienser som ofta finns i skåpen.
Familjen åt knaperstekt bacon och bröd till men jag nöjde mig med brödet.
1 1/2 gul lök
1 solovitlök
1 solovitlök
400 gram morötter
1 tsk oregano
1 tsk basilika
3 msk tomatpuré
1 1/2 msk balsamvinäger
1 1/2 burk pastasås classico
1 1/2 - 1 liter vatten
2 msk grönsaksbuljongpulver
300 gram Fusilli
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skala och dela morötterna i mindre bitar
Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn morötter, lök och vitlök tills det börjar bli mjukt.
Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, oregano och basilika.
Häll i tomatsås, vatten och buljong.
Låt soppan småputtra under lock i 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt pastan och låt soppan puttra tills pastan är klar.
Servera med knaperstekt bacon och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar