onsdag 10 februari 2021

Lax med romsås



Snabbmat där det som tar längst tid är att skala och koka potatisen. Idag ville gubben ha kokt potatis till men stekt potatis hade passat utmärkt till. 

När gubben skulle köpa kaviar blev han dumsnål och köpte svart istället för röd. Därför blev såsen mörkare än tänkt. 

4 bitar Laxfilé

Romsås:
75 gram röd caviar (stenbitsrom)
1/2 rödlök
1 1/2 dl créme Fraiche
2 dl gräddfil
1/2 - 1 msk majonnäs
salt
svartpeppar

Hacka löken fint.
Blanda ihop ingredienserna
Smaka av med salt och svartpeppar.

Krydda laxen med salt och citronpeppar.
Stek 3 minuter på varje sida.
Lax ska ha innertemperatur på 54 grader.

Servera med kokt potatis och sallad. Gärna lite varma grönsaker också som gröna ärtor eller haricots verts. En klyfta citron hade också varit gott att servera till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar