Snabb och enkel vardagsmat som faktiskt passar till fest också.
Det går utmärkt att använda sig av färskost med vitlök och örter. Allt beror på tid och ekonomi. Det är aldrig fel att förenkla sin vardag.
Gott att blanda ner pastan i såsen men man gör som man vill.
Jag serverade stekt bacon och fejkon till men det går utmärkt att blanda ner det u såsen också.
Ytterligare ett tillfälle att använda sig av rester. Vad sägs om grillad kyckling, korv, kassler eller överbliven julskinka. Eller vegetariskt alternativ såklart.
Blanda ner de grönsaker som du har hemma. Broccoli, tunt skuren morot eller brysselkål.
Varför inte ha såsen enkel och servera kalla och varma grönsaker till?
1 gul lök
1 burk kronärtskockshjärtan
1 röd paprika
1 solovitlök
1/2 - 1 bubbla persilja
1/2 - 1 bubbla gräslök
150 gram färskost naturell
3 - 4 dl grädde
1 - 2 dl pastavatten
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hacka löken fint.
Halvera eller kvarta kronärtskockor.
Skär paprika i mindre bitar.
Finhacka persilja och gräslök.
Fräs löken tills den mjuknar utan att få färg. Tillsätt kronärtskockor, paprika och vitlök.
Stek några minuter.
Tillsätt färskost, grädde och örter.
Koka upp och låt puttra.
Tillsätt lite av pastavattnet.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med kokt pasta och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar