lördag 4 januari 2025

Svamp- och spenatlasagne (laktovegetarian)



Väldigt god lasagne som jag absolut kommer att laga igen. Ska definitivt testa att göra den vegansk.

1 lök
1 solovitlök 
250 gram svamp (minst)
200 gram spenat
200 gram ricotta 
2 dl grädde
80 gram Parmesan
salt
svartpeppar 
Lasagneplattor (6-9)
200 gram riven mozzarella

Hacka lök och h vitlök. 
Bryn tills mjuk i en stekpanna med höga kanter eller gryta.
Skiva champinjonerna.
Tillsätt svampen i löken och stek tills gyllene.
Hacka spenaten lite.
Vänd ner i stekpannan och låt den mjukan.
Ta bort från värmen och rör i ricotta, parmesanost och grädde. 
Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olivolja. 
Bred ett tunt lager av svampsåsen i botten. Fortsätt med lasagneplattor, riven mozzarella tills allt är slut. Avsluta med riven ost.
Gratinera i mitten av 190 graders ugn i cirka 20 minuter. 

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar