Väldigt god lasagne som jag absolut kommer att laga igen. Ska definitivt testa att göra den vegansk.
1 lök
1 solovitlök
250 gram svamp (minst)
200 gram spenat
200 gram ricotta
2 dl grädde
80 gram Parmesan
salt
svartpeppar
Lasagneplattor (6-9)
200 gram riven mozzarella
Hacka lök och h vitlök.
Bryn tills mjuk i en stekpanna med höga kanter eller gryta.
Skiva champinjonerna.
Tillsätt svampen i löken och stek tills gyllene.
Hacka spenaten lite.
Vänd ner i stekpannan och låt den mjukan.
Ta bort från värmen och rör i ricotta, parmesanost och grädde.
Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olivolja.
Bred ett tunt lager av svampsåsen i botten. Fortsätt med lasagneplattor, riven mozzarella tills allt är slut. Avsluta med riven ost.
Gratinera i mitten av 190 graders ugn i cirka 20 minuter.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar