Idag gör jag en köttfärspaj i braspanna som räcker till många. Pajer behöver inte göras i pajform. Det går utmärkt att utesluta pajdegen också om man inte vill/kan äta mjöl.
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
200 gram smör
250 gram kessella
Fyllning:
800 gram köttfärs
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 dl Sweet chili sås
2 msk soya
Äggstanning:
5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5-6 dl riven ost
Vitlökssås:
6 dl gräddfil
4 vitlöksklyftor
1/2 -1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rör ihop såsen och låt den dra i kylskåpet.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen.
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 dl Sweet chili sås
2 msk soya
Äggstanning:
5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5-6 dl riven ost
Vitlökssås:
6 dl gräddfil
4 vitlöksklyftor
1/2 -1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rör ihop såsen och låt den dra i kylskåpet.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen.
Låt degen vila en stund i kylen.
Tryck ut den i en långpanna.
Nagga botten med en gaffel.
Förgrädda i 200 grader i mitten av ugnen, 10-15 minuter.
Strimla purjolöken.
Strimla purjolöken.
Stek köttfärs, lök och vitlök.
Krydda och häll i sweet chilisåsen och soyan.
Vispa ihop äggstanningen.
Riv osten.
Blanda i osten i äggstanningen.
Blanda i osten i äggstanningen.
Häll först köttfärsröran över pajskalet och sedan äggstanningen.
Grädda pajen i mitten i ugnen i 200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått färg. Ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Grädda pajen i mitten i ugnen i 200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått färg. Ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Det är otroligt gott med finstrimlad vitkål i en sådan köttfärspaj! Åh vad jag blev sugen...
SvaraRaderaDet måste jag testa någon gång. Ville bara ha något annat än tacopaj. Hade gärna slängt i lite grönsaker men det var ganska tomt i lådan. :( Vitkål finns det alltid så det hade jag kunna testat. :D
SvaraRadera