Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 16 november 2011
Laxbiffar med pepparrotssås och dill/citrondoftande blomkål
Idag blev det liv i luckan när jag sa att det skulle serveras fisk.
- Det är ju fisk i skolan också. Varför gör du så? sa Maja.
Så jag steker några korvar åt mina fiskhatare. Hoppas de vågar smaka laxbiffarna.
Jag har valt att smaksätta med senap men du kan istället använda det du gillar. Citron och dill är ett alternativ. Det blir en häftig konsistens på laxbiffarna. Inte alls vanlig "fisk" lamell konsistens.
Jag som inte är världens största fiskälskare gillar detta receptet. Enkelt att slänga ihop allt i mixern. Men gubbens reaktion var att jag hade misshandlat fisken. - Men det var gott, sa han.
Vill du ha biffarna lite snyggare så klicka ut smeten i en rund kakform när du steker biffarna. Eller ta ut snygga former ur en stekt laxbiff.
Tips till småbarnsföräldrar: Många barn, speciellt små, äter med ögonen. Varför inte använda roliga former? Vem kan motstå en stjärna, gubbe eller bil på tallriken?
Laxbiffar:
800 gram laxfilé
2 ägg
3 msk vispgrädde
2 tsk dijon senap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Blomkål:
1 litet blomkålshuvud
1 bubbla dill
saften av 1/2 citron
Pepparrotssås:
2 dl turkisk yoghurt
4 tsk riven pepparrot
Mixa laxen med ägg, grädde, senap, salt och peppar.
Klicka färsen direkt i stekpannan.
Stek i 2-3 minuter per sida.
Dela blomkålen i mindre buketter.
Koka knappt mjuka och låt rinna av.
Hacka dillen fint.
Blanda blomkålen med dill och citronsaft.
Rör samman yoghurt och pepparrot.
Låt stå och dra en stund i kylskåp.
Servera med potatismos.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
du gör alltid så god mat ...denna ska jag prova ser smarrigt ut :)
SvaraRaderaTack! Gör det. Superenkelt. Fisken får en häftig konsistens. Blomkålen är speciell i smaken. Kanske lite mindre citron.
SvaraRadera