söndag 27 november 2011

Skånsk kalops




Kvällsposten gick bra att sälja. Gubben körde som tur var.

Nu ligger jag i soffan och slappar. På spisen står kalops och puttrar. Gubben har ansvaret för maten. Ska försöka koppla bort allt och vila.

1 1/2 kg högrev
3 gula lökar
4 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
15 kryddpepparkorn
4 lagerblad
6-9 dl vatten
4 morötter

Dela köttet i mindre bitar.
Vänd köttet i mjölet.
Dela löken i större klyftor.
Bryn kött och lök.
Häll i vatten så det täcker köttet.
Tillsätt salt, kryddpepparkorn och lagerblad.
Sjud i 2-2 1/2 timme.
Skala morötter och dela i bitar.
Tillsätt morötter när det återstår 20 minuter av koktiden.

Servera med kokt potatis och lingon, inlagd gurka och rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar