Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 27 november 2011
Skånsk kalops
Kvällsposten gick bra att sälja. Gubben körde som tur var.
Nu ligger jag i soffan och slappar. På spisen står kalops och puttrar. Gubben har ansvaret för maten. Ska försöka koppla bort allt och vila.
1 1/2 kg högrev
3 gula lökar
4 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
15 kryddpepparkorn
4 lagerblad
6-9 dl vatten
4 morötter
Dela köttet i mindre bitar.
Vänd köttet i mjölet.
Dela löken i större klyftor.
Bryn kött och lök.
Häll i vatten så det täcker köttet.
Tillsätt salt, kryddpepparkorn och lagerblad.
Sjud i 2-2 1/2 timme.
Skala morötter och dela i bitar.
Tillsätt morötter när det återstår 20 minuter av koktiden.
Servera med kokt potatis och lingon, inlagd gurka och rödbetor.
Etiketter:
nötkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar