tisdag 16 augusti 2016

Enkel fiskgratäng



Dagens middag ur matkassen var en väldigt enkel och snabblagad fiskgratäng som enligt gubben och de som åt var väldigt god.



600 gram torskfilé
1/2 röd chili
1/4 solovitlök
2-3 salladslökar
2 dl creme fraiche
1 msk kyckling- eller grönsaksfond
1/2 dl vatten
ca 2 dl riven ost
salt
vitpeppar

Finhacka vitlök och chili.
Strimla salladslök. Även det gröna så långt löken är fin.
Blanda ihop vitlök, chili, salladslök och creme fraiche.
Smaka av med knappt 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Dela fisken i portionsbitar och lägg i smord ugnsfast form.
Salta och peppra.
Ställ in i 200 graders ugn i 5 minuter.
Häll av eventuell vätska som släppt från fisken.
Bred ut creme fraiche röran över fisken.
Strö riven ost över.
Gratinera igen i 200 graders ugn i 13-15 minuter.

Servera med kokt potatis, sallad och gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar