måndag 15 augusti 2016

Vegansk "ägg"sallad


Jag inspirerades av en Youtube-kanal för att göra denna rätten. Tyvärr kan jag inte hitta kanalen igen så jag kan inte ge ära till den som förtjänar det.
Gott var det och till och med gubben gillad den falska äggsalladen.

- Det smakar ju som ägg, var hans kommentar.

2 dl kokade kikärtor
2 dl kokade stora vita bönor
1/2 dl vegansk majonnäs
1 msk kapris
1/2 citron (saften)
1 - 2 salladslök
Ca 1 tsk färsk dill
1/4 tsk paprika
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk havssalt
1 krm svartpeppar

Mixa alla ingredienserna i en mixer eller använd en stavmixer.
Det ska vara lite bitar och inte helt slätt.

Servera med bröd (gärna mörkt eller tunnbröd om du ska göra wrap) grönsallad, skivad tomat, skivad inlagd gurka, tunna morotstavar, paprikastrimlor, rädisor, alfalfagroddar, dillkvistar och andra tillbehör som du gillar.



Håller några dagar i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar