söndag 18 december 2016

Vegansk gubbröra



Testar ett recept som jag hittat på Oumph Instagram. Rågchipsen kom i Smakbox God Helg.

- Detta skulle du bjuda på utan att säga att det är vegetariskt, säger gubben.

Riktigt lyxigt.

1/2 påse Oumph! The Pure Chunk
2 dl iFraiche
2 msk pepparrot
2 tsk rivet citronskal
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
2 msk citronjuice
svartpeppar
salt

Rågchips eller annat bröd

Dekoration:
dillkvist
tångkaviar


Saltlag:
1/2 liter vatten
1 rågad msk salt
1/2 msk socker

Skåp oumph i mindre bitar.
Koka upp vatten och lös socker/salt.
Häll saltlagen över oumphen.
Låt dra minst i 30 minuter.
Sila och kyl.
Riv pepparrot och citronskal.
Finhacka lök och dill.
Pressa citron.
Blanda ner allt i iFraiche.
Rör även ner Oumph.
Smaka av och tillsätt mer av det du gillar.
Lägg upp röran i rågchips och dekorera med tångkaviar och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar